30 Νοε 2015

1ο CAMP ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ 4-5-6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Στις 4-5-6 Ιανουαρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί το 1ο Camp αξιολόγησης ποδοσφαιριστών - τεχνικής και φυσικής κατάστασης στα γήπεδα του Αγίου Κοσμά. Το Camp απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 1998-1999-2000-2001. 
Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας θα γίνει πλήρης εργομετρικός έλεγχος, τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας μας δίνουν την δυνατότητα να αξιολογήσουμε την φυσική κατάσταση των παιδιών και να δούμε τις αδυναμίες τους. Παράλληλα αυτά τα τεστ μας βοηθούν, βάση των αποτελεσμάτων και μετά από προσεκτική μελέτη της αντοχής - εκρηκτικότητας – ευλυγισίας - ταχύτητα αντίδρασης να αξιολογήσουμε τα παιδιά και να αποφύγουμε μελλοντικούς τραυματισμούς. Τα αποτελέσματα του εργομετρικού ελέγχου θα εκτυπωθούν την ίδια μέρα.
Τη δεύτερη μέρα θα αξιολογηθεί η τεχνική κατάρτιση των ποδοσφαιριστών. Με την έννοια τεχνική κατάρτιση εννοούμε όλες εκείνες τις κινήσεις που εκτελούνται και που θα πρέπει να εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τα στοιχεία στα οποία θα γίνει αξιολόγηση είναι: υποδοχή μπάλας(stoping), μεταβίβαση μπάλας(pass), μεταφορά-οδήγημα μπάλας (control), προσποίηση και ξεπέρασμα του αντιπάλου με την μπάλα (dribbling), δυνατό χτύπημα μπάλας (shoot), κεφαλιά (heading),τελειώματα φάσεων από διάφορες θέσεις.  
Το Camp θα ολοκληρωθεί με αγωνιστικά παιχνίδια την τρίτη μέρα με στόχο τη βελτίωση τόσο της αμυντικής και επιθετικής λειτουργίας όσο και της συνεργασίας μεταξύ των παικτών. Παράλληλα οι παίκτες μέσω των αγωνιστικών παιχνιδιών βελτιώνουν την τακτική τους (ατομική και υπομαδική), μαθαίνουν να κινούνται στον αγωνιστικό χώρο και γίνονται ακόμα καλύτεροι μέσω του ανταγωνισμού. Επίσης βελτιώνουν στοιχεία όπως: ταχυδύναμη, ευκινησία, συναρμογή, αντοχή (αναερόβια και αερόβια). Ειδικότερα προκύπτουν σημαντικές βελτιώσεις και προσαρμογές των ποδοσφαιριστών στην ικανότητα απόδοσης επαναλαμβανομένων προσπαθειών υψηλής έντασης και μικρής διάρκειας (προσωπικές μονομαχίες, sprints κ.α.) στη μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου (VO2max) αλλά και στο αναερόβιο κατώφλι.


Στο τέλος της τρίτης μέρας θα δοθεί γραπτή αξιολόγηση στον κάθε ποδοσφαιριστή, θα υπάρχει δωρεάν μάθημα kick boxing από τη σχολή Vizantinos και μπουφές από τον πολυχώρο εστίασης Meliartos.

Έλα και τέσταρε τις δυνάμεις σου, έλα και 
τέσταρε την τεχνική σου στο PFStraining